Ingredience: 4 porce / 25 min.
slávky: 1 kg špagety: 500 g
125 g másla
2 dl bílého vína
1 ks stroužku česneku
1 ks vázanky petrželky
3 dl zeleninového vývaru
1 ks šalotky
1 ks čerstvé chilli papričky
Postup:
Očištěné slávky vložíme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo a přidali nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem. Orestujeme, zalijeme vínem, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a chilli. Za občasného míchání podléváme vývarem. Šťávu zredukujeme a přidáme uvařené špagety. Promícháme a podáváme.
Rada:
Dbáme na to, abychom slávky pořádně očistili. Slávky, které jsou před vařením pootevřené, nesmíme použít, jakož i slávky, které se během vaření neotevře.