DomůRady a NávodyLehké špagety se slávkami na bílém víně

Lehké špagety se slávkami na bílém víně

Ingredience: 4 porce / 25 min.

slávky: 1 kg špagety: 500 g
125 g másla
2 dl bílého vína
1 ks stroužku česneku
1 ks vázanky petrželky
3 dl zeleninového vývaru
1 ks šalotky
1 ks čerstvé chilli papričky

Postup:

Očištěné slávky vložíme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo a přidali nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem. Orestujeme, zalijeme vínem, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a chilli. Za občasného míchání podléváme vývarem. Šťávu zredukujeme a přidáme uvařené špagety. Promícháme a podáváme.

Rada:

Dbáme na to, abychom slávky pořádně očistili. Slávky, které jsou před vařením pootevřené, nesmíme použít, jakož i slávky, které se během vaření neotevře.

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek